Participare peste așteptări la dezbaterea de la Cluj

La prima dezbatere pe tema Şcolii Altfel, ne-am adunat la Cluj peste 70 de participanţi: profesori, coordonatori de proiecte şi programe educative, directori, elevi, reprezentanţi ai ONG-urilor, sindicate ale profesorilor, Consiliului Naţional al Elevilor, Inspectoratului Şcolar Judeţean, pentru a discuta despre propunerile pe care dorim să le îndreptăm Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

Seara a început cu câteva gânduri de încurajare a iniţiativei noastre, venite de la Gabriel Bădescu, membru în board-ul Fundației Noi Orizonturi și şef al departamentului de Ştiinţe Politice de la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale comunicării de la Universitatea Babeș-Bolyai (care a găzduit dezbaterea), Cristina Rigman – director Pro Vobis şi Simona Baciu – director Transylvania College.

După prezentarea recomandărilor noastre, participanţii s-au împărţiţi în patru grupe şi au dezbătut propunerile pe care le-au considerat cele mai interesante sau care aveau nevoie de clarificare. Subiectele atinse au fost legate de Legislaţie şi Metodologie, Parteneriate strategice şi Finanţare, Promovare şi Formare. Participanţii au avut ocazia să îşi expună părerile pro sau contra și să propună soluţii alternative pentru fiecare dintre cele trei secţiuni, umând apoi întrebările de clarificare.

Dezbaterile publice au rolul de a consolida și de a îmbunătăţi documentul de poziţie întocmit de grupul de lucru „Şcoala Altfel. TOT Educaţie” (din care fac parte reprezentanţi din nouă organizaţii), pentru a ne asigura că propunerile noastre de îmbunătăţire sunt într-adevăr utile şi răspund nevoilor celor afectaţi de lipsa unei strategii de implementare a programului Şcoala Altfel.

Urmează dezbateri publice la Iaşi (10 decembrie) şi Bucureşti (17 decembrie), dar ne puteți ajuta cu păreri și sugestii şi online, completând acest chestionar: https://docs.google.com/a/noi-orizonturi.ro/forms/d/1viU9uybvucrUxR42rZf5ZMk6qv8MartpBELAKIgWC_o/viewform

Mulţumim tuturor celor prezenţi pentru contribuţiile aduse! Împreună facem o școală altfel mai bună! 😀

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s