Participare peste așteptări la dezbaterea de la Cluj

La prima dezbatere pe tema Şcolii Altfel, ne-am adunat la Cluj 70 de participanţi: profesori, consilieri educativi, directori, elevi, reprezentanţi ai ONG-urilor, sindicate ale profesorilor, Consiliului Naţional al Elevilor, Inspectoratului Şcolar, pentru a discuta despre propunerile pe care dorim să le îndreptăm Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

Seara a început cu câteva gânduri de încurajare a iniţiativei noastre, venite de la Gabriel Bădescu, membru în board-ul Fundației Noi Orizonturi și şef al departamentului de Ştiinţe Politice de la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale comunicării de la Universitatea Babeș-Bolyai (care a găzduit dezbaterea), Cristina Rigman – director Pro Vobis şi Simona Baciu – director Transylvania College.

foto 3

După prezentarea recomandărilor noastre, participanţii s-au împărţiţi în patru grupe şi au dezbătut propunerile pe care le-au considerat cele mai interesante sau care aveau nevoie de clarificare. Subiectele atinse au fost legate de Legislaţie şi Metodologie, Parteneriate strategice şi Finanţare, Promovare şi Formare. Participanţii au avut ocazia să îşi expună părerile pro sau contra și să propunp soluţii alternative pentru fiecare dintre cele trei secţiuni, umând apoi întrebările de clarificare.

foto 6

Dezbaterile publice au rolul de a consolida și de a îmbunătăţi documentul de poziţie actual, realizat de grupul de lucru „Şcoala Altfel. TOT Educaţie” (din care fac parte reprezentanţi din nouă organizaţii), pentru a ne asigura că propunerile noastre de îmbunătăţire sunt într-adevăr utile şi răspund nevoilor celor afectaţi de lipsa unei strategii de implementare a programului Şcoala Altfel.

Urmează dezbateri publice la Iaşi (10 decembrie) şi Bucureşti (17 decembrie), dar ne puteți ajuta cu păreri și sugestii şi online, completând acest chestionar.

Ideile, comentariile și propunerile apărute pe parcursul acestor dezbateri le vei putea citi pe acest blog înainte de 10 ianuarie, când vom da startul adunării de semnături în vederea susținerii petiției pe care vrem s o înaintăm Ministerului Educației.

Mulţumim tuturor celor prezenţi pentru contribuţiile aduse! Împreună facem o școală altfel mai bună!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s