Trepte către o altfel de Școală Altfel

La dezbaterea publică de la Iași am avut parte de o surpriză – copiii de gimnaziu din Clubul IMPACT 9 Generaţie, din comuna Bârnova, coordonat de profesoara Camelia Popa, şi-au prezentat iniţiativa de advocacy „Trepte către Şcoală” cu scopul de a strânge semnături pentru o petiţie pe care vor să înainteze Primăriei. Ei doresc să convingă autoritățile de necesitatea construirii unor trepte în faţa Mânăstirii Bârnova, care i-ar ajuta pe copii să ajungă mai repede la școala situată în vecinătate.

Binânțeles, vizita lor nu a avut doar acest scop, pentru că tinerii au participat și la dezbaterile legate de Școala Altfel, care au mobilizat la Iași 60 de persoane interesate de educație – reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, Consiliul Judeţean al Elevilor, ONG-urilor locale, directori, profesori, Coordonator de proiecte şi programe educaţionale, psihologi, asistenţi sociali, studenţi, voluntari.

Dezbaterea a păstrat acelaşi format utilizat la Cluj: participanţii s-au împărţiţi în grupe de discuţie și au dezbătut, în câte trei runde, propunerile din documentul de poziţie elaborat de grupul de lucru „Școala Altfel. TOT Educație!”, venind cu argumente pro, contra şi soluţii alternative.

În 17 decembrie, de la ora 17.00, va avea loc, la București, ultima dezbetere publică din seria „Școala altfel. TOT Educație!”. Cei care nu au putut să se înscrie la niciuna dintre dezbaterile pe care le-am organizat, pot să contribuie cu sugestii pentru îmbunătăţirea programului Şcoala Altfel, completând acest formular online.  După dezbateri, vom reveni şi cu un rezumat al discuţiilor.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s