Andrei Popescu:„Importantă este dorința de a face ceva altfel pentru copii”

Ultima dezbatere publică pe documentul de poziție întocmit de grupul de lucru „Școala Altfel. TOT Educație!”, înființat la inițiativa Fundației Noi Orizonturi, a reunit la București în 17 decembrie reprezentanți ai Ministerului Educației, ai Ministerului Tineretului și Sportului, ai organizațiilor neguvernamentale implicate în educație și profesori. Dezbaterea s-a desfăşurat pe acelaşi format ca la întâlnirile anterioare de la Cluj-Napoca (25 noiembrie) şi Iaşi (10 decembrie), discuțiile permițându-ne să adunăm sugestii de la participanţi, cu scopul de a consolida documentul de poziţie pe care îl vom înainta până la finalul lunii februarie Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCŞ).

Această prezentare necesită JavaScript.

La București ne-am bucurat de prezenţa lui Andrei Popescu, Secretarul de Stat la Ministerul Tineretului și Sportului, care a surprins în discursul său esența inițiativei noastre: în Săptămâna Altfel copiii ar putea învăța cum să învețe. Discutând despre programul Școala Altfel, care ar trebui să aducă multe beneficii educației și conștientizând lipsurile implementării, Andrei Popescu a spus că de multe ori cunoștințele sau abilitățile pe care le ai nu sunt neapărat cele mai importante, ci atitudinea cu care abordezi lucrurile. Ceea ce înseamnă că profesorii nu ar trebui să se teamă de noutatea pe care o presupune Școala Altfel. Mai importantă este dorința de a face ceva altfel pentru copii, a adăugat oficialul.

La dezbatere au participat organizaţii reprezentative pentru educaţie: JAR, Restart Edu, Reper 21, ARDOR, ECDL România, Coaliţia pentru Educaţie, WWF, Metru Cub, Viitor Plus, precum şi instituţii importante precum: MENCS, DJST, Ministerul Tineretuluii şi Sportului, Universitatea Bucureşti, Institutul pentru Ştiinţele Educaţiei, profesori şi directori ai şcolilor din Bucureşti.

În următoarea perioadă urmează să centralizăm toate propunerile înregistrate la dezbaterile publice din cele trei orașe oraşe şi să consolidăm documentul de poziţie pe baza acestora astfel încât să răspundă într-o cât mai mare măsură nevoilor de implementarea a programului Şcoala Altfel.

Până în data de 10 ianuarie 2016 mai aveţi posibilitatea să ne trimiteţi sugestiile voastre de îmbunătăţire a acestui program, completând acest formular: https://docs.google.com/a/noi-orizonturi.ro/forms/d/1viU9uybvucrUxR42rZf5ZMk6qv8MartpBELAKIgWC_o/viewform. Răspunsurile vor fi centralizate automat.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s