4 dezbateri publice, 283 de reacții

 

„Capacitatea unui profesor de a dezvolta abilități de viață în rândul elevilor poate fi exersată. Profesorii care vor folosi metode nonformale îi vor înlocui în timp, pe cei care nu le folosesc!”. Aceasta este doar una dintre concluziile celor patru dezbateri publice legate de programul Școala Altfel pe care le-am organizat pe final de 2015 și început de 2016.

1IMG_0158

Mulțumită efortului depus în ultimele două săptămâni de  voluntarii noștri dedicați – Mara Lateș, Dana Giurgiu, Diana Costea, Bianca Șeulean, Andrei Horvat și Ninela Vatui, suntem în măsură să publicăm concluziile celor aproape 10 ore de discuții intense despre ce poate și ce trebuie îmbunătățit la programulSăptămâna Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, în așa fel încât acesta să-și atingă cu adevărat potențialul.

Propunerile au fost dezvoltate în urma unui proces de consultare și analiză desfășurat în perioada noiembrie 2014 – august 2015. În etapa de consultare, au fost colectate recomandări privind funcționarea programului Școala Altfel de la 160 persoane din Cluj, Craiova, Iași și București. Acestea au fost analizate și transformate în propuneri concrete de grupul „Școala Altfel. Tot educație!”.

În perioada 20 noiembrie 2015 – 15 ianuarie 2016, profesori, părinți, elevi și toți actorii co-interesați au fost invitați să ofere feedback și recomandări pentru îmbunătățirea acestor propuneri. La sfârșitul lunii februarie, Fundația Noi Orizonturi va înainta Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice o scrisoare deschisă prin care vom cere modificarea OMECȘ 4496/13.07.2015 conform propunerilor de mai sus.

Toți cei interesați au putut contribui cu feedback și recomandări participând la una dintre cele 4 dezbateri publice organizate, sau completând un chestionar online. Raportul atașat centralizează opiniile și propunerile a 283 persoane care au participat la acest demers. Dezbaterile publice s-au desfășurat în Cluj Napoca, Iași, București, Timișoara și au reunit 169 persoane. 114 persoane ne-au trimis sugestiile lor completând formularul online.

Raport_Dezbateri_Publice

Campania de advocacy „Școala Altfel. TOT Educație!” face parte din proiectul Educația nonformală. TOT Educație! implementat de Fundația Noi Orizonturi, finanțat prin granturile SSE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG  în România.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii şi coerenţei informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor website-ului. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi Norvegiene accesaţi http://www.eeagrants.org.

 

 

 

 

Reclame

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s