Căutăm colegi de bancă în Școala Altfel!

Peste 300 de persoane au semnat deja petiția pe care am lansat-o în 25 ianuarie în vederea îmbunătățirii programului Școala Altfel, iar demersul nostru este susţinut până acum de peste 10 organizaţii şi instituţii, între care Coaliţia pentru Educaţie, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Centrul Raţiu pentru Democraţie sau Asociaţia Go Free. Așteptăm și alți susținători care să semneze petiția și lista de adeziune! Petiția poate fi semnată până pe 29 februarie aici: http://www.petitieonline.com/saptamana_altfel. Organizațiile și instituțiile care doresc să se alieze iniţiativei o pot face trimitând un mail pe adresa lidia_state@noi-orizonturi.ro. La finalul procesului vom înainta semnăturile Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice (MENCŞ) împreună cu o scrisoare deschisă prin care cerem modificarea Ordinului MENCŞ nr. 4496/13.07.2015 privind structura anului şcolar, conform propunerilor formulate de grupul de lucru „Școala Altfel. TOT Educație!”, constituit la inițiativa FNO.

Colega noastră Lidia Bondiuc a fost invitată la TVR 3, la emisiunea Transilvania la zi, transmisă live din studioul de la Cluj, pentru a vorbi despre propunerile de îmbunătățire a programului Școala Altfel.

Vă reamintim că aceste propuneri au fost dezvoltate în urma unui amplu proces de consultare, analiză și dezbatere publică, inițiat în noiembrie 2014. În etapa de consultare au fost colectate recomandări privind funcționarea programului Școala Altfel de la 160 persoane din Cluj, Craiova, Iași și București. Acestea au fost analizate și transformate în propuneri concrete de grupul „Școala Altfel. Tot educație!”. Propunerile dezvoltate au fost publicate și supuse dezbaterii publice între 20 noiembrie 2015 și 15 ianuarie 2016, perioadă în care am primit comentarii și sugestii de la 284 persoane care fie au participat la dezbaterile organizate la Cluj, Iași, București și Timișoara, fie au competat formularul online de feedback.

Campania de advocacy „Școala Altfel. TOT Educație!” este implementată în proiectul „Educația nonformală. Tot educație!”, finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG  în România.

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi http://www.eeagrants.org

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s