Educația – prioritatea tinerilor din România în fața ONU

David Timiș, unul dintre cei doi Delegați de Tineret ai României la ONU, și-a arătat disponibilitatea de a susține și promova inițiativa noastră legată de îmbunătățirea programului Școala Altfel.

DSCN0389

Având experiența studiului peste hotare, David Timiș crede că diferența principală față de sistemul nostru de învățământ este că în vest se pune accentul pe practică, nu pe teorie. „De asemenea, relația profesor-elev este una mult mai echilibrată, aproape aș spune că aceștia sunt pe picior de egalitate”, precizează el. Timiș crede că educația nonformală are potențialul de a revitaliza/întinerii „un sistem care este altfel, destul de <>” și consideră că propunerile făcute de grupul nostru de lucru sunt bune. „Ideea cu laboratorul de experimente îmi place, e cachy. Vă sugerez însă să vedeți ce alte exemple de best practice mai sunt pe această temă – Universitatea Alternativă sau Learnity ar fi două dintre ele”, spune el.

David Timiș precizează, de altfel, că principalele priorități ale tinerilor din România, enunțate în urmă cu două săptămâni la New York, în cadrul lucrărilor Comisiei pentru dezvoltare socială a Adunării Generale ONU, sunt pe educație, implicare civică și angajabilitate. Delegația României, din care a făcut parte pe lângă David Timiș și Anca Agachi, a subliniat necesitatea reducerii discrepanțelor dintre mediile urban și rural în cadrul sistemului de învățământ, importanţa pregătirii educaționale corespunzătoare a tinerilor pentru a face tranziția către piața muncii și nevoia elaborării unor politici publice care să faciliteze accesul tinerilor la locuri de muncă și să încurajeze antreprenoriatul. Tinerii delegați români au adus în discuție necesitatea implicării tinerilor în viața socială și politică prin conectarea lor la agenda locală și internațională și dezvoltarea unei culturi a acțiunii, înțeleasă ca mentalitate activă sau implicare individuală prin voluntariat.

Mai multe despre Comisia a III-a a Adunării Generale ONU puteți citi aici.

David Timis

David Timiș a studiat business și management la Unversity of Glasgow din Marea Britanie și integrare europeană la EM Strasbourg și a primit și două burse de studiu în India și China.

Experiența sa este una globală, având șansa să lucreze sau să facă voluntariat în nu mai puțin de opt țări, în domenii foarte variate, de la ONG-uri precum AIESEC, LSRS și Rotaract, la organizații internaționale precum Consiliul Europei.

În ultimul an a lucrat în industria FMCG pentru două multinaționale, Mars în Marea Britanie și L’Oréal în România.

Susţine-ne şi tu cu o semnătură pentru o Şcoală Altfel mai bună: http://www.petitieonline.com/saptamana_altfel 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s