Testamentul lui Solomon Marcus pentru oameni

Am rămas fără cel mai înflăcărat ambasador al unei altfel de educații – academicianul Solomon Marcus a murit, astăzi, la doar 17 zile după ce a împlinit 91 de ani. Îl pierdem, astfel, pe unul dintre cei mai intransigenți critici ai sistemului, militant pentru o educație care să respecte drepturile fundamentale ale copilului și adolescentului.

Analizele sale demonstrează nu doar o amănunțită cunoaștere a sistemului, ci și o excelentă înțelegere a nevoilor de învățare ale copiilor din ziua de astăzi. Un exemplu în acest sens aici.

educatia, un bolnav

 

Solomon Marcus a fost un înțelept din tagma celor care au cel mai bun răspuns pentru orice întrebare posibilă. Decalogul nevoilor umane, pe care le-a citit pentru prima dată la Cluj, în cadrul unei conferințe TEDx, poate fi considerat testamentul pe care îl lasă în urmă, pentru ca nimeni, niciodată, să nu uite ce anume ne face să fim oameni.

Ce l-a ținut activ și cu mintea lucidă până în ultimul moment? Câteva indicii într-un interviu pe care l-a a cordat revistei Sinteza.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s