Cum arată un pedagog de școală nouă?

Ne place ori de câte ori avem ocazia să citim în presă despre dascălii care fac o altfel de școală, mai apropiată de tineri și de interesele lor. Odată pe săptămână, profesorul Alexandru Vladimir Bogosavlievici (55 de ani), de la Colegiul Naţional George Bariţiu, din Cluj-Napoca, îşi invită elevii la o oră de istorie în aer liber. „Dacă nu cunoşti un lucru, nu ai cum să îl iubeşti“ este deviza după care se ghidează el. Scopul inițiativei sale: să le dezvolte tinerilor cultura generală şi să le stimuleze curiozitatea pentru misterele istoriei.

Untitled

Citeste mai mult: adev.ro/o48mqm

„Mă axez pe ideile principale, de cultură generală. Pe treburi care-i interesează, nu de memorare a datelor. Poate nici 1% din ei nu vor fi istorici, dar e important să aibă o cultură generală, să aibă o cultură a Clujului. Trăiesc în oraşul ăsta, dar dacă nu-l respectă şi nu-l cunosc, nu au cum să-l iubească”. Acesta este motivul pentru care profesorul Alexandru Vladimir Bogosavlievici consideră că merită să-și sacrifice o oră pe săptămână pentru a face o altfel de oră de istorie cu elevii săi. Iar aceștia apreciază inițiativa sa: „E altceva atunci când vezi exact lucrurile despre care ţi se vorbeşte la şcoală, altcumva înţelegi“, spune Matia, un elev care învaţă la profilul italiană al liceului.

Este posibil ca și alte ore din programa școlară să fie organizate în acest fel? Ca dascăli, ați avut o asemenea experiență? Puteți să o împărtășiți cu noi? 🙂

Dacă vă place ideea de școală altfel tot timpul anului școlar, nu uitați să semnați petiția noastră! Vă mulțumim!

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s