Învățăturile din Peștera

La primăria din Peștera, județul Constanța, se știe că „degeaba faci drumuri, dacă merg pe ele oameni needucați”. Mai mult, primarul din localitate, Valentin Vrabie, a înțeles că rezultatele în educație nu apar de pe o zi pe alta, dar că în urma eforturilor depuse de întreaga comunitate, ele vor apărea cu siguranță.

Jurnaliștii din echipa emisiunii „România de iubesc!”, de la Pro TV, au realizat un material în satul modernizat cu bani din taxe și impozite locale și nu din bani de la guvern sau din alte fonduri. „Renovarea școlii a costat în jur de 300 de mii de euro. Toți elevii au tablete primite de ziua copilului de la Primărie, din bugetul local. Așa că sunt acum mult mai aproape de informație”, se arată în filmul pe care puteți să-l urmăriți aici.

E nevoie de un sat întreg pentru a crește un copil – acesta este crezul pe care clădim și noi proiectul „Școli conectate la comunitate”. Ne dorim să construim școli unde învățarea este realmente o valoare asumată de toți, unde acțiunile în sprijinul școlii se reflectă inclusiv în alocarea bugetului local și unde expertiza membrilor comunității, în diverse domenii, își găsește calea de acces spre sala de clasă. Școala comunitară oferă oportunități de învățare pentru fiecare persoană, ea funcționează ca un tot transparent, ca un magnet pentru toți membrii comunității. Școala comunitară este – în esență – spațiul care găzduiește un proces de dezvoltare continuă, sustenabilă.

În viziunea noastră, dezvoltarea școlii comunitare are mai multe dimensiuni:

Capture

 

Mai multe despre proiectul „Școli conectate la comunitate” și despre oportunitatea pe care o oferim școlilor din România, pe pagina web a Fundației Noi Orizonturi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s