Despre leadership și școală comunitară

Care este menirea noastră, ca instituție? Cum ne imaginăm viitorul? Unde vrem să ajungem în următorii ani? Cum vrem să ne dezvoltăm? Ce ne propunem să realizăm până la capătul acestui an școlar? Într-o școală comunitară, aceste întrebări primesc răspunsuri negociate și agreate larg de actorii din comunitate.

15 iun refacut

Caracteristic școlii comunitare este leadership-ul participativ. Liderii unor astfel de instituţii de învățământ construiesc comunitatea școlii. Sunt vizionari și viziunea lor este împărtășită: țintesc spre crearea unor comunități largi de învățare, în care toţi participă la dezvoltarea armonioasă, sustenabilă a localității. Pentru liderii școlilor comunitare, procesele decizionale sunt ele însele oportunități de învățare.

Liderii școlilor comunitare sunt buni strategi, dar în acelaşi timp și buni administratori. Își cunosc resursele, le îmbogăţesc continuu și știu cum să le folosească eficient. Sunt inovatori, pro-activi și resping expresia „nu se poate”.

Dacă recunoașteți vreun director de școală în descrierea de mai sus, înseamnă că ați identificat un posibil candidat pentru programul „Școli conectate la comunitate”, al Fundației Noi Orizonturi, prin care urmărim să promovăm conceptul de școală comunitară și să punem bazele unei rețele de școli comunitare în România. Pentru a înscrie școala în acest proces de selecție, invităm Consiliile de Administrație ale școlilor interesate să aplice până în data de 3 iulie 2016, exclusiv prin poștă electronică, la adresa maria_kovacs@noi-orizonturi.ro.

Mai multe despre „Școli conectate la comunitate” și despre oportunitatea pe care o oferim școlilor din România, pe site-ul Fundației Noi Orizonturi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s