Școala: parteneri sau parteneriate?

Unele școli au o diversitate de parteneri: instituții, organizații, grupuri informale, din localitate, din județ, din țară, din Europa, din alte colțuri de lume. Unele școli au acorduri de parteneriat sau protocoale de colaborare încheiate cu o sumedenie de instituții și organizații. Care este diferența între a avea parteneri și a avea acorduri de parteneriat semnate? Un răspuns simplu este: responsabilitatea autentic împărtășită pentru atingerea scopurilor comune și rezultatele reciproc avantajoase pentru parteneri. Parteneriatul e în beneficiul realizării misiunii comune a părților.

17 iun rerfacut

Școala comunitară se implică în parteneriate care aduc rezultate dezirabile atât pentru școală, cât și pentru comunitatea pe care o deservește împreună cu partenerii săi. Parteneriatul, pentru o astfel de școală, este garanția faptului că prin cooperare, prin colaborare, rezultatele eforturilor vor fi mai bune: toți partenerii sunt în câștig. De aceea, partenerii sunt implicați în procesele decizionale, partenerii se susțin și se promovează reciproc, partenerii depun eforturi comune pentru ca fiecare să poată depăși obstacolele și se bucură împreună de reușita fiecăruia. Parteneriatul între instituții este ca prietenia între oameni.

Fundația Noi Orizonturi este în căutare de școli care doresc să intre într-un parteneriat în care împreună să punem bazele unei rețele naționale de școli comunitare, pentru a testa modele de școli comunitare funcționale și a promova conceptul de școală conectată la comunitate. Ne dorim acest parteneriat pentru un sistem de învățământ mai relevant, mai eficient, pentru un viitor mai bun al fiecăruia dintre noi.

Pentru a vă informa despre cum puteți să deveniți parteneri în inițiativa noastră numită „Școli conectate la comunitate”, vă invităm pe site-ul Fundației Noi Orizonturi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s